Csupán nyolc másodpercre hagyta el a szobáját egy férfi, súlyos árat fizet a szabályszegésért

A tajvani hatóságok 1 millió forintnak megfelelő bírságot szabtak ki egy férfira, aki mindössze nyolc másodpercre szegte meg a karanténszabályokat. A férfi – egy Fülöp-szigetekről érkező munkavállaló – Kaohsziung város egyik szállodájában volt karanténban, amikor rövid időre kilépett szobájából a folyosóra. A férfit a szálloda munkatársai fogták el, akik felvették a kapcsolatot az Egészségügyi Minisztériummal, ahonnan hamarosan meg is érkezett a 100 000 tajvani dolláros büntetése.

Kaohsziungban zajlik az élet, de aki karanténban van, annak tilos kilépnie a szobájábólForrás: Laosong/Ming Song/Wikipedia

Kaohsziung városban 56 karanténszálloda található, összesen mintegy 3000 szobával, és a Tajvanban jelenleg érvényes szabályok szerint a karanténban lévők egyáltalán nem hagyhatják el a szobáikat. Már csak ezért sem gondolhatja azt valaki, hogy büntetlenül kisétálhat – közölte az Egészségügyi Minisztérium. 

Tajvant sokan dicsérték a Covid-19 járvány visszaszorításáért.

Soha nem kellett szigorú zárlatokat bevezetnie, és az emberi szabadságjogok drasztikus korlátozásához sem folyamodott, úgy mint Kína. Ehelyett Tajvan válasza a gyorsaságra összpontosult. A tajvani hatóságok már 2019. december 31-én elkezdték átvizsgálni az utasokat a Wuhanból induló közvetlen járatokon, holott akkor a vírusról többnyire még csak pletykák és korlátozott jelentések érkeztek. A kormány gyorsan megkezdte a tömeges tesztelést, valamint a kapcsolatok gyors és hatékony nyomonkövetését is. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a 23 millió lakosú szigeten mindössze 716 koronavírus-esetet és hét halálesetet regisztráltak – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek