Meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket az országban

  Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, mint az MTI híréből kiderül.

  Budapest szilveszter éjjelénForrás: Anadolu Agency via AFP/Arpad Kurucz

  A jelenlegi intézkedések szerint kijárási tilalom érvényes este 8 és reggel 5 között, valamint a közterületen kötelező maszkviselés ott, ahol ezt a polgármester előírja. A középiskolák digitális oktatásra álltak át, ahogy az egyetemek, főiskolák is. A kollégiumokban csak kivételes esetben lehet maradni, a tanárokat, óvodai és bölcsődei dolgozókat hetente tesztelik.

  Nem lehet rendezvényeket, gyűléseket tartani, tilos a közterületen, nyilvános helyeken csoportosulni, gyülekezni. Az amatőr csapatsport szintén tilos, futni, gyalogolni, kerékpározni lehet. A szórakozóhelyek, színházak, mozik zárva tartanak, a meccsek zárt kapusan folytatódhatnak, a családi vagy magánrendezvényen csak 10 ember vehet részt, míg az esküvők csak lakodalom nélkül tarthatók, szűk családi körben és a tanúkkal. A temetésen legfeljebb 50-en lehetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!