Sehol nem növekszik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

  Az 53. heti eredmények szerint a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a vizsgált települések zömében a mérsékelt kategóriába esik. Bár a tendencia a legtöbb helyen stagnáló, Békéscsabán, a budapesti agglomerációs településeken, Nyíregyházán, Szombathelyen és Zalaegerszegen csökkenés figyelhető meg - adja hírül az nnk.gov.hu.

  A kép illusztrációForrás: Aleksey Kurguzov/shutterstock.com

  Egerben, Győrben, Szombathelyen és Zalaegerszegen alacsony a koncentráció, és csak Szekszárdon és Szolnokon mértek emelkedett koncentrációt. Az eredmények alapján az országban a járvány terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is jelentős a vírust ürítő tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma.

  Mint írják, a kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása: akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot, viseljünk maszkot, gyakran és alaposan mossunk kezet, tartsuk be a kijárási korlátozásokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!