Egy ember meghalt, három megsérült, amikor leszakadt egy jégtömb a megfagyott vízesésből

Egy ember meghalt, hárman megsebesültek Kamcsatkán, amikor a népszerű turisztikai látványosságnál, a megfagyott Viljucsinszk-vízesésből egy hatalmas jégtömb leszakadt. Oroszország Mi-8 EMERCOM helikoptere, fedélzetén mentősökkel azonnal a helyszínre repült. A sérülteket, amelyek között egy gyerek is van, a helyi kórházba szállították – írja a balthazarkorab.com.

A Kamcsatka félsziget a vulkánok hazája, amelynek lejtőit gyakran vízesések tarkítják - illusztrációForrás: kuhnmi - Petropavlovsk-Kamchatsky and its Volcanoes/Wikpedia

Az MTI hírei szerint a 2173 méter magas Viljucsinszkij vulkán lejtőin több gleccser van, amelyek patakokat táplálnak. A szóban forgó vízesés a vulkán északnyugati lejtőinél csordogáló patakokból alakult ki, a víz a vulkán lábánál negyven méteres magasságból zuhan egy hómezőre. Ezt a rendkívüli természeti látványosságot kereste fel csütörtökön a turistacsoport idegenvezető kíséretében, amikor leszakadt a megfagyott vízesés egy nagy darabja.

A katasztrófavédelem helyszínre érkezett emberei átvizsgálják a leomlott jégtömb törmelékét, hogy megbizonyosodjanak arról, nincs több áldozata a jégomlásnak.

Jaroszlav Muravjov, a helyi vulkanológiai és szeizmológiai intézet vezetőmunkatársa azt mondta, hogy ez a hely az egyik legveszélyesebb Kamcsatkán a lavinaomlások szempontjából. Úgy vélekedett, hogy egy lavina hozhatta mozgásba a jégtömeget, ami végül a megfagyott vízesés "jégnyelvének" leszakadását okozta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek