Arany vízesésekkel ébresztgetik a reményt a velenceiekben

Ablakokból zúduló arany vízesések világítják meg a velencei Szent Márk teret, hogy reményt adjanak az embereknek a világjárvány idején. A művészeti installáció az olasz Fabrizio Plessi és a Dior összefogásának eredményeként született meg és november 2-ig lesz látható.

Az Aranykor című köztéri alkotás a tér bronz oroszlán szobrának "pax tibi" azaz "béke veled" feliratát hivatott életre kelteni. A szavak a digitális vízesésekben hullanak alá, miközben Michael Nyman zenéje szól.

Plessi saját elmondása szerint egy erős, pozitív, mindenki számára érthető üzenetet szeretett volna közvetíteni. Már a koronavírus előtt megkezdte a projektet, de a karanténban töltött hónapok arra inspirálták, hogy univerzálisabbá tegye a mű mondanivalóját, meséli az Artnet.com-nak.

"A teljes fény és a remény üzenetét szerettem volna közvetíteni. Az arany számomra nem a gazdagságot és a luxust szimbolizálja, hanem egy időtlen, tartós anyagot, ami bizonyította időtállóságát. Nemcsak egy látványos technológiai installációt szerettem volna létrehozni, hanem egy erkölcsi munkát is" - mondta a művész, hozzátéve, hogy a Dior szimpatizált ezzel az üzenettel.

Szent Márk térStocksnap/pixabay
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek