Arany vízesésekkel ébresztgetik a reményt a velenceiekben

  Ablakokból zúduló arany vízesések világítják meg a velencei Szent Márk teret, hogy reményt adjanak az embereknek a világjárvány idején. A művészeti installáció az olasz Fabrizio Plessi és a Dior összefogásának eredményeként született meg és november 2-ig lesz látható.

  Az Aranykor című köztéri alkotás a tér bronz oroszlán szobrának "pax tibi" azaz "béke veled" feliratát hivatott életre kelteni. A szavak a digitális vízesésekben hullanak alá, miközben Michael Nyman zenéje szól.

  Plessi saját elmondása szerint egy erős, pozitív, mindenki számára érthető üzenetet szeretett volna közvetíteni. Már a koronavírus előtt megkezdte a projektet, de a karanténban töltött hónapok arra inspirálták, hogy univerzálisabbá tegye a mű mondanivalóját, meséli az Artnet.com-nak.

  "A teljes fény és a remény üzenetét szerettem volna közvetíteni. Az arany számomra nem a gazdagságot és a luxust szimbolizálja, hanem egy időtlen, tartós anyagot, ami bizonyította időtállóságát. Nemcsak egy látványos technológiai installációt szerettem volna létrehozni, hanem egy erkölcsi munkát is" - mondta a művész, hozzátéve, hogy a Dior szimpatizált ezzel az üzenettel.

  Szent Márk térStocksnap/pixabay
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!