Jobban teszik, ha most meg sem közelítik a szerb-magyar határátkelőket

Órák óta állnak az autók a Szerbia és Magyarország közötti határátkelőkön, így már több kilométeres sorok alakultak ki. A legnagyobb Facebookos határinformációkat megosztó csoportban, a Határfigyelők -Horgos, Gyála, Királyhalom / Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom oldalán folyamatosan írnak az utazók az aktuális helyzetről, ami jelenleg a tehetetlen várakozást jelenti sokak számára.

Több kilométeres sorok állnak a határ környékén - illusztrációForrás: RettungsgasseJETZTde/Pixabay

Az időszakos kishatáron várakozók eközben azt írják, hogy 2 órányi leállás után hazaküldtek mindenkit, míg Röszkén ugyan már 6 sort megnyitottak, de egyiken sem engedik át a határátkelőket, így állnak a sorok. Időnként halad ugyan előre, de csak olyankor, amikor más autósok kiállnak a sorból és visszafordulnak. Más utasok arra is panaszkodnak, hogy a kínzó várakozás mellett a helyzetet az is rontja, hogy még az illemhely sem működik. Nemhivatalos információk szerint a torlódást rendszerleállás okozta – számolt be a hírről a Délhír.

Az MTI mai hírei szerint egyébként a Szerbiába belépni kívánó külföldi állampolgároknak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk a határon, a szerb állampolgárok viszont akár teszt nélkül is hazatérhetnek, ám akkor tíznapos karantén vár rájuk – a vasárnaptól érvényes intézkedésről a járvány kezelésével megbízott válságstáb döntött a legutóbbi ülésén, amelyen a hatályos intézkedéseket is meghosszabbították. A szerbiai közszolgálati televízió kedd reggeli híradójának beszámolója szerint tehát hétköznapokon a továbbiakban is csak 17 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, míg a hétvégékre továbbra is zárva tartás érvényes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek