Lángokba borult a bokodi lebegő falu két stégje hétvégén

  Szombaton késő éjjel kigyulladt két stég a Bokodi-hűtőtó oroszlányi oldalán. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltókat követően a tatabányai hivatásos tűzoltók és a kecskédi önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek. A tűzoltók egy embert mentettek ki az egyik stég területéről. Három vízsugárral kezdték oltani a lángokat, amelyek az egyik stégről vezető faépület tetőszerkezetét is elérték. A munkálatok közben két gázpalack felrobbant. Nem sokkal éjfél előtt sikerült eloltani a tüzet – írja Facebook-oldalán az oroszlányi televíziós csatorna.

  Kigyulladt két stég a Bokodi-hűtőtó oroszlányi oldalán szombat esteForrás: Czupár Tamás / OVTV

  Hasonló eset történt 2017-ben a Fertő tavon is. A Fertőrákosnál cölöpökön álló 21 nádfedeles házból tíz teljesen megsemmisült, amikor az egyik házban zajló felújítási munkálatok folytak, az ott keletkezett tűz pedig gyorsan szétterjedt az erős szél miatt. Szerencsére senki nem sérült meg akkor sem. 

  Bokodi tó és a lebegő falvaForrás: Thaler Tamás / Wikipedia

  A Bokodi-tó, az erőmű egykori hűtőtava, amelynek a partja körül a hangulatos látványt adó horgászházakat gyakran keresték fel turisták, és amelyeket csak Bokodi Lebegő Falu néven emlegetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek