Tavi könnyűbúvárkodás közben vesztette életét egy amerikai tinédzser

Búvárbalesetben vesztette életét egy 18 éves lány a montanai Glacier Nemzeti Parkban. A missoulai fiatal egy hatfős csoport tagja volt, társaival vasárnap 16 óra körül kezdték a merülést a McDonald-tónál – adja hírül a cnn.com.

A McDonald-tóForrás: skeeze/pixabay.com

Egyelőre nem tudni, hogyan történt a baleset, a 911-et járókelők hívták, akiknek előbb még térerőt is kellett keresniük, amit végül egy szállodánál találtak meg. A mentőegységek mintegy fél óra múltán érkeztek ki, a lányt nem sikerült újraéleszteni. Egy másik búvárt, egy 22 éves férfit is kórházba szállítottak, aki légszomjjal küzdött, ő később oxigénterápiát is kapott.

A kristálytiszta vizű McDonald-tó víz alatti erdeje és a benne található maradványok miatt különösen népszerű célpont a búvárok körében, akiknek nincs szükségük külön engedélyre a merüléshez, és felszerelésüket sem ellenőrzik hivatalosan.

Nem ez az első baleset idén a nemzeti parkban: augusztusban egy férfi vesztette itt életét, miután horgászcsónakja felborult a folyón, júliusban pedig egy hegymászó halt meg, miután több száz métert zuhant a Sárkányfaroknak (Dragon's Tail) nevezett hegygerincről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek