Hétfőtől az éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselnünk

  Megtartotta csütörtöki tájékoztatóját az operatív törzs, amelyen bejelentették, hogy a kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot.

  A sajtótájékoztatón Kiss Róbert alezredes beszélt arról, hogy az új szabályok november 2-ától, hétfőtől lépnek életbe, a szigorítás értelmében pedig a szórakozóhelyen, vendéglátóüzletekben, illetve a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk viselése, amelyet csak az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni.

  A maszkot a tömegközlekedési eszközön kereskedelmi üzletekben, mozikban, színházakban, könyvtárakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a gyűléseken és a sportrendezvényeken, valamint az ügyfélszolgálati irodákban továbbra is viselni kell.

  Forrás: Iryna Inshyna / Shutterstock

  Az operatív törzs szerint a járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. Ezért a korábbiaknál is fontosabb az óvintézkedések és a higiéniára vonatkozó szabályok betartása. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban, és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is – olvasható a koronavírus.gov.hu webldalon.

  A tájékoztatón arról is beszéltek, hogy mivel a vírus terjedésének gyorsulásával, egyre több mintavételt kell elvégeznie a mentőknek, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.

  A csütörtökön elérhető legfrissebb adatok szerint 2194 főnél mutattak ki koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, és 56, többségében krónikus beteg hunyt el. Ezzel 1634 főre emelkedett a halálos áldozatok, és 49 024 főre az aktív fertőzöttek száma.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!