Novemberben bezárják az éttermeket, színházakat és mozikat Németországban

Egész novemberre leállhat Németországban a vendéglátás, az idegenforgalom, a művészeti és kulturális élet a koronavírus-járvány erősödése miatt, hogy még a karácsony előtti időszakban meg lehessen törni a fertőzés lendületét – írja cikkében a Thelocal.de Jens Spahn egészségügyi miniszter szerda délelőtti, az SWR tévécsatornának adott interjúja alapján. A szerda kora esti órákban mindezt megerősítve Angela Merkel kancellár be is jelentette, ennek értelmében pedig a járvány első, tavaszi hulláma óta a legszigorúbb korlátozásokat vezetik be Németországban.

Forrás: AFP/Christof Stache

A fertőzésveszéllyel járó kapcsolatok csökkentésének céljával november 2-tól, hétfőtől november végéig csaknem teljesen felfüggesztik többek között a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését, ugyanakkor a közoktatást és a napközbeni gyermekellátás rendszerét nem állítják le. Az új korlátozások értelmében bezárnak a bárok, kávézók és az éttermek, utóbiak csak házhozszállítással működhetnek tovább. Mindemellett nem nyithatnak ki hétfőtől a színházak, a mozik, a koncerttermek és az edzőtermek sem. A csoportos összejövetelek létszámát tíz főben maximalizálták, de ők is csak akkor találkozhatnak, ha legfeljebb két háztartásban élnek. A hotelek nem fogadhatnak turistákat – olvasható a Sky News oldalán.

"Nagyon-nagyon nehéz döntés ezeknek az ágazatoknak a bezárása novemberben" – fogalmazott szerda délelőtt az egészségügyi miniszter, majd hozzátette, "a leállás miatt külön támogatást kapnak azon ágazatok, amelyeket a korlátozások kiemelten érintenek, így például az utazásszervező cégek, illetve a gasztronómia és a kulturális terület munkavállalói".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek