Rejtélyes körülmények között pusztult el a szadai szafari két elefántja

Itthon először Az elefántokkal vagyok elnevezésű Facebook-oldal írt arról a tragikus esetről, hogy elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark (Safari Park Szada) két elefántja, Mambo és Betty, majd a német Bild online és a blikk.hu is beszámolt a hírről.

Elefántok Szadán - illusztrációForrás: reszegifoto/Reszegi_Zoltan/facebook.com/safariparkszada

René Casselly, artista, az elefántok gondozója a Facebookon azt írta: "Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty".

Mit gebrochenem Herzen muss ich euch leider mitteilen, das Mambo und Betty verstorben sind und das Leben von Tonga...

Közzétette: Rene Casselly – 2020. október 21., szerda

A bild.de azt írja, a 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, társával, a 35 éves Betyvel a porond csillagaiként léptek fel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafari parkban.

Az állatvédők szerint az állatok már jóval korábban, nyár végén pusztultak el. Daniela Freyer, a Pro Wildlife állatjóléti szervezet társalapítója azt állította a Bildnek, hogy az állatok egy fellépés után, egy kamionban vesztették életüket. René Casselly jr. azonban ezt cáfolta, azt mondta, az elefántokat egy speciális szállító járművön vitték vissza a parkba, majd bekísérték őket az istállóba. Másnap reggel holtan találták őket. Boncolás nem volt, így az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az állatokat a park területén temették el. Előfordulhat, hogy az állatokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt, vagyis összes elefántja tavasz óta élt a Pest megyei Szadán megnyitott autós szafari park területén. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek