Halálos cápatámadás történt az egyik legbiztonságosabbnak tartott partszakaszon

Meghalt egy 46 éves ausztrál szörfös, miután cápa támadta meg a népszerű Gold Coast-i strandon. 62 év óta ez volt az első halálos cápatámadás ezen a partszakaszon, és a balesetet a kihelyezett biztonsági eszközök, a védőhálók és jelzőbóják sem tudták megakadályozni - derül ki a reuters.com híréből.

A Gold Coast egyik szakasza - illusztrációForrás: Petra/commons.wikimedia.org

A férfit kedden késő este érte a támadás Greenmount Beachen, miközben a Superbank névre keresztelt, óriási hullámot lovagolta meg több, több, másik szörfös társaságában.

A tengerparti szörfkamera tanúsága szerint többen is voltak abban az időben a vízben, és a sebesült férfit a partra is vitték a többiek. Mint kiderült, súlyos lábsérüléseket szenvedett, melyek végül az életét követelték. A Gold Coast-i strandokat lezárták.

Mint a queenslandi miniszterelnök, Annastacia Palaszczuk elmondta, egy tigriscápa gabalyodott a védőhálókba arrafelé, de nem tudni, hogy a támadást milyen cápa okozta.

Ausztrália keleti partvidékén az elmúlt hónapokban számos fehércápa-támadás történt, a Taronga Conservation Society 2020-ban összesen 19 cápatámadást számolt össze.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek