Cápatámadás miatt életét vesztette egy fiatal búvár

  Ausztráliában, Queensland partjainál szombat délután 2 óra körül egy 20 éves férfit cápatámadás ért. Egy orvos és egy nővér sietett az áldozat segítségére, és próbált mindaddig elsősegélyt nyújtani, amíg a mentősök meg nem érkeztek a helikopterrel. A sürgősségi ellátás ellenére az áldozatot nem sikerült megmenteni, így a helyszínen életét vesztette – jelentette be a Queenslandi Mentőszolgálat.

  A nagy fehér cápa ritkán kegyelmez meg a zsákmányának - illusztrációForrás: Terry Goss/Wikipedia

  A támadás nem messze történt attól a helytől, ahol áprilisban a 23 éves, Természet- és Vadvédemi Szolgálatnál dolgozó Zachary Robbával egy nagy fehér cápa végzett.

  Fraser Coast polgármestere, George Seymour azt mondta, hogy a támadás tragikus esemény a helyi közösség számára is. "Legőszintébb részvétünket fejezzük ki a fiatalember családjának és barátainak. Előtte állt még az élet, erre nincsenek szavak. Osztozunk a gyászukban."

  Csak az idén legalább négy ember halt meg cápatámadásban. Januárban egy 57 éves búvár esett áldozatul Nyugat-Ausztrália partjainál, júniusban pedig egy 60 éves szörfös vesztette életét az új-dél-walesi Kingscliff közelében – írja az Evening Standard.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!