Cápatámadás miatt életét vesztette egy fiatal búvár

Ausztráliában, Queensland partjainál szombat délután 2 óra körül egy 20 éves férfit cápatámadás ért. Egy orvos és egy nővér sietett az áldozat segítségére, és próbált mindaddig elsősegélyt nyújtani, amíg a mentősök meg nem érkeztek a helikopterrel. A sürgősségi ellátás ellenére az áldozatot nem sikerült megmenteni, így a helyszínen életét vesztette – jelentette be a Queenslandi Mentőszolgálat.

A nagy fehér cápa ritkán kegyelmez meg a zsákmányának - illusztrációForrás: Terry Goss/Wikipedia

A támadás nem messze történt attól a helytől, ahol áprilisban a 23 éves, Természet- és Vadvédemi Szolgálatnál dolgozó Zachary Robbával egy nagy fehér cápa végzett.

Fraser Coast polgármestere, George Seymour azt mondta, hogy a támadás tragikus esemény a helyi közösség számára is. "Legőszintébb részvétünket fejezzük ki a fiatalember családjának és barátainak. Előtte állt még az élet, erre nincsenek szavak. Osztozunk a gyászukban."

Csak az idén legalább négy ember halt meg cápatámadásban. Januárban egy 57 éves búvár esett áldozatul Nyugat-Ausztrália partjainál, júniusban pedig egy 60 éves szörfös vesztette életét az új-dél-walesi Kingscliff közelében – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek