Indiában legalább kilencvenen csapdába estek egy összedőlt ház romjai alatt

A jelentések szerint attól tartanak, hogy legalább 90 ember a romok alatt ragadt, miután egy nyugati-indiai városban összeomlott egy épület. Maharashtra államban, Mahadban tegnap estig mintegy 28 embert menekítettek ki a törmelékek alól, és látták el a sérüléseiket a Mumbai városától mintegy 100 mérföldre délre fekvő településen. A tízéves épületben több mint 40 lakás volt – írja az Evening Standard.

A mentőcsapatok keresőkutyákat is bevetettek, hogy gyorsabban megtalálják a romok alatt rekedt embereketForrás: AFP/Punit Paranjpe

"Jelenleg öt-hat segélycsapat van a helyszínen. További csapatok is érkeznek még" –  mondta Adil S. Tatkare Maharashtra miniszter. Egy másik helyi politikus szerint több lakos biztonságos helyre menekült, amikor az épület összeomlott. A helyi tisztviselők továbbra is megpróbálják kideríteni, hogy hány ember volt az épületben, amikor az összeomlott. "Az épület első három emelete kezdett összedőlni, amikor néhány ember kijött onnan" – tette hozzá Nidhi Chaudhari kerületi tisztviselő. "A sérülteket a kormányzati kórházba vitték."

A helyi média szerint a területet a közelmúltban heves esőzések sújtották, amelyek áradásokat okoztak.

Az indiai belügyminiszter az eseményt nagyon tragikusnak nevezte. Tweet-bejegyzésében ez állt: "A Maharashtrai Raigadban lévő épület összeomlása rettentően tragikus. Beszéltem az indiai katasztrófaelhárító ügynökséggel minden lehetséges segítségnyújtásról, a csapatok úton vannak és a lehető leghamarabb segítséget nyújtanak a mentési műveletekben. Imádkozom mindenki biztonsága érdekében."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek