Izraelben átmenetileg engedélyezték a mobilok követését

  Az izraeli parlament szerdán megszavazta, hogy az ország nemzetbiztonsági szolgálata nyomon követheti a koronavírus-fertőzöttek mobiltelefonját az elkövetkező három hétben, miután ismét nőtt a diagnosztizáltak száma - adja hírül a reuters.com.

  Forrás: pexels/pixabay.com

  A Shin Bet a megfigyelési technológiát már március óta használhatja az áruszállítók nyomon követésére. Ezek a veszélyhelyzeti intézkedések ugyanakkor a magánéletet védő csoportok szerint meglehetősen aggályosak, és a Legfelsőbb Bíróság is aggodalmának adott hangot az egyéni szabadságot érintő veszélyekkel kapcsolatban.

  Az új törvény szerint az érintettek tartózkodási adataihoz a diagnosztizálás előtti 14 napig hozzáférhetnek, ezen adatok alapján pedig azonosítják azokat, akikkel a fertőzöttek kapcsolatba kerültek.

  A július 22-én hatályát vesztő törvény azt is megköveteli, hogy a szolgálat hetente jelentést tegyen az ellenőrzésekről a parlament külügyi és védelmi bizottságának. A 9 milliós Izraelben eddig 324-en haltak meg a vírus miatt, és több mint 26 000 fertőzöttet jelentettek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!