Egy németországi postát kiürítettek, hat ember kórházba került a durián gyümölcs szaga miatt

Egy bajor postahivatalt evakuáltak, és hat dolgozót kórházba vittek, miután a durián gyümölcs erős szaga pánikot okozott.

A rendőrség és a tűzoltóság is kivonult a bajorországi Schweinfurtban lévő postahivatalhoz, mert egy csomag veszélyes gázokat bocsátott ki. Az épületből 60 embert evakuáltak annak érdekében, hogy kiderítsék a szag forrását. Végül megállapították, hogy a bűz egy gyümölcs-csomagból ered, amit egy helyi lakosnak küldött a barátja Nürnbergből.

Ez az egzotikus gyümülcs nagyon megosztja az embereket, ami az ízlést illetiForrás: dudva, Wikipedia

Állítólag tizenkét postai alkalmazott hányingerre kapott gyógyszert, hat dolgozót pedig óvintézkedésként kórházba szállítottak. Úgy tudni, a címzett megkapta a csomagot.

A durián gyümölcsöt sok szállodából és Ázsiában a tömegközlekedési eszközökről is kitiltották csípős és émelyítő szaga miatt. Tavaly a Canberrai Egyetem egyik könyvtárát evakuálták „erős gázszag" miatt, amelyről később kiderült, hogy ebből a gyümölcsből származik.

A „gyümölcsök királyának" is nevezett durián megosztja az embereket. Vannak, akik krémes textúráját a sajttortához, ízét a mandulához hasonlítják. Mások szerint a durián elfogadhatatlan, bűze pedig vetekedik az erős lábszagéval.

A gyümölcs azonban egyre népszerűbb a kínai vásárlók körében. Thaiföld 2018-ban 600 000 tonna duriánt termesztett, többnyire exportra.

Eddig a koronavírus-járvány nem érintette a durián piacot, amely Thaiföldnek nagy bevételi forrást jelent. Körülbelül 200 speciálisan nevelt durián fajta létezik, amelyek mindegyike különféle ízekkel, textúrákkal, és illatokkal bír. A gyümölcs magában vagy rizzsel fogyasztható. Ázsiában lehetőség van durián ízű sütemények, fagylalt, édességek és pizzák vásárlására is – írja az Evening Standard.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek