Ennek a gyümölcsnek a light változatára nem számítottunk

Az avokádó sokunk kedvence – akár zöldségként, akár gyümölcsként gondolunk rá – már itthon is, de Spanyolországban szinte szent eledelnek számít karakteres íze és vajas krémessége miatt. De mi van azokkal a fogyasztókkal, akiknek figyelniük kell a bevitt napi kalóriákra, a zsírszegény étkezésre? Valószínűleg nekik alkotta meg az Isla Bonita zöldség- és gyümölcs specialista a zsírszegény avokádót, amit Madridban mutattak be egy szakmai kiállításon.

Forrás: Isla Bonita / Facebook.com

Az első információk szerint az új gyümölcs íze kevésbé karakteres, viszont belül szaftosabb, és nem barnul meg olyan gyorsan az oxidáció hatására, mint az magasabb zsírtartalmú gyümölcsök - olvasható a BBC.com összefoglaló cikkében.

A zsírtartalom szempontjából az új hibrid 30 százalékkal kevesebb zsírt tartalmaz mint egy átlagos avokádó. Az átlagos, 200 grammos gyümölcsről azonban tudni kell, hogy összesen 30 gramm zsírt tartalmaz, amiből körülbelül 20 gramm a többszörösen telítetlen zsírsav, ami jó hatással van a szívre, és nem hizlal. A fennmaradó 10 gramm tartozik a "rossz" zsírok csoportjába.

Azt már mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mi a jobb, a természet adta avokádó, vagy az, amit valamilyen kutatás és kezelés során zsírszegénnyé alakítottak. Az "avocado light"-ot egyelőre csak Spanyolországban dobták piacra, a fogadtatásáról még nincsenek adatok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek