A defektes gyümölcsök több mindenre jók, mint gondolnák

    A mesterséges édesítőt olyan almákból és körtékből készíti egy startup cég, melyek kissé már defektesek. A terményeket, amik egyébként a nyakukon maradnának, holland gazdák szállítják be a céghez. A sérült, vagy barnult, luftikás vagy horpadt gyümölcsökből pedig egy különleges erjesztési eljárás során vonják ki az alapanyagot – olvasható a Storeinsider.hu oldalán.

    IllusztrációForrás: Shutterstock.com

    A Fooditive nevű holland startup cég egyelőre nem a lakossági fogyasztóknak gyártja az extrahált fruktózból előállított édesítőt, de a cég honlapja szerint nemsokára online rendelési lehetőség is lesz. Ez viszont már nem csak az élelmiszergyártók számára lesz elérhető opció.

    A növényhulladékok feldolgozásával foglalkozó céget egy élelmiszertudós alapította, akinek csapata nem csak az édesítő előállításával foglalkozik. Van például egy hulladék-sárgarépa alapú tartósítószerük is, amely főleg levesek, szószok és pékáruk szavatosságának meghosszabbítására alkalmas. De kínálnak banánhéjból készült sűrítőanyagokat és krumplikivonatból előállított emulgeálószereket is.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!