Gyümölcslé és kávé találkozása – Az íze nem, de jótékony hatása garantált

A hideg vízzel készült kávé és gyümölcslé összekeverésének ötlete egy amerikai áfonyatermesztő szövetkezet, az Ocean Spray munkatársainak fejéből pattant ki. A két tagból álló termékvonalat, vagyis a tőzegáfonyás és fekete áfonyás, illetve tőzegáfonyás és limonádés ízesítésű üdítőket Ocean Spray Brew márkanév alatt lehet megtalálni.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A dzsúszokhoz kolumbiai kávét adott a gyártó, ami állítólag egy fél csésze feketével megegyező koffeinadagot ad hozzá a termékhez. Az italokban ezen a két összetevőn kívül nincs semmi más, se hozzáadott cukor, se tartósítószer vagy mesterséges ízesítő, valamint mesterséges színezék sem - olvasható a Fooddive.com oldalán.

A cég azért döntött úgy, hogy feldobja valamivel a gyümölcsleveit, mert az amerikaiak gyümölcslé fogyasztása az USA mezőgazdasági minisztériuma által nyomon követett 47 évben negatív rekordokat ért el. A kávéfogyasztás viszont szárnyal.

Bár az első tesztelők szerint a Cold Brew Coffee változatok íze nem valami átütő, de a tudomány jelenlegi állása szerint az összetevőik nagyon egészségesek, így talán kifizetődik majd a belefektetett idő és pénz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek