3 betörő miatt 16 rendőrnek kellett karanténba vonulnia Izlandon

Három román állampolgárt tartóztattak le Izland délnyugati részén, Selfossban, lopás és betörés gyanúja miatt. Közülük két embernek pozitív lett a koronavírus-tesztje, így az intézkedés kapcsán 16 rendőrnek kellett karanténba vonulnia - adja hírül az icelandmonitor.mbl.is.

Reykjavík - illusztrációForrás: David Mark/pixabay.com

A rendőrség a hétvégén további három román állampolgár után nyomozott az ügy kapcsán, akiket később megtaláltak. Mind a hatan a múlt héten érkeztek Izlandra, és megsértették a karanténszabályokat azzal, hogy hamis címet közöltek a hatóságokkal.

Egyelőre még nem született döntés arról, hogy kitoloncolják-e azokat, akiknek negatív lett a tesztjük. A pozitív eredményt mutató férfit és nőt a rendőrség a reykjavíki Fosshotel Lindbe kísérte, amely karanténhotelként funkcionál. Itt két hetet kell tölteniük.

„Ez a szervezett bűnözés része" - mondta Rögnvaldur Ólafsson főparancsnok-helyettes, és hozzátette, hogy az elmúlt években gyakran érkeztek Izlandra különféle külföldi csoportok lopás és betörés céljából. A rendőrség további öt román állampolgárt utalt karanténba, akik kapcsolatba kerülhettek a másik csoport egyik fertőzött tagjával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek