Görögország csúcsturizmussal nyitná a szezont

A görög szállodák június 1-jével terveznek újból megnyitni, a tervek szerint június közepétől várják a turistákat az országba. Mint Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök elmondta, szeretnék, ha legkésőbb július 1-jéig minden működne - adja hírül a Business Insider.

Forrás: Michelle Maria/pixabay.com

"Ideális esetben több csúcskategóriás utazást szeretnénk, ahol valóban megvalósulhat a társadalmi távolságtartás" - mondta Mitsotakis, hozzátéve, hogy COVID-19 teszteket végeznek a repülőtereken, valamint a szállodákban és helyi vállalkozásokban is ellenőrzik az emberek testhőmérsékletét.

Görögország gyorsan bevezette a korlátozó intézkedéseket, amikor az új koronavírus terjedni kezdett: február 27-én törölték a farsangi ünnepségeket, március 10-én bezárták az iskolákat, 13-án az éttermeket és a kávézókat. Március 23-tól pedig kijárási korlátozások léptek életbe, és a lakosoknak regisztrálniuk kellett, hogy elhagyhassák az otthonukat.

A határokat szintén márciusban zárták le, most pedig, mint mondják, olyan ponthoz érkeztek, ahol sikerült szinte teljesen elfojtani a járványt, legalábbis az első szakaszban, és elkezdhetnek lazítani az intézkedéseken.

A héten újra megnyitottak a nem létfontosságú vállalkozások, amelyek közül sok helyen felmérik az ügyfelek tüneteit, mielőtt beléphetnének. Harry Theocharis görög turisztikai miniszter azt mondta, ez a szezon nem olyan lesz, mint a többi, de így is sokat tehetnek azért, hogy támogassák a turisztikai válallkozásokat.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek