Görögország csúcsturizmussal nyitná a szezont

  A görög szállodák június 1-jével terveznek újból megnyitni, a tervek szerint június közepétől várják a turistákat az országba. Mint Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök elmondta, szeretnék, ha legkésőbb július 1-jéig minden működne - adja hírül a Business Insider.

  Forrás: Michelle Maria/pixabay.com

  "Ideális esetben több csúcskategóriás utazást szeretnénk, ahol valóban megvalósulhat a társadalmi távolságtartás" - mondta Mitsotakis, hozzátéve, hogy COVID-19 teszteket végeznek a repülőtereken, valamint a szállodákban és helyi vállalkozásokban is ellenőrzik az emberek testhőmérsékletét.

  Görögország gyorsan bevezette a korlátozó intézkedéseket, amikor az új koronavírus terjedni kezdett: február 27-én törölték a farsangi ünnepségeket, március 10-én bezárták az iskolákat, 13-án az éttermeket és a kávézókat. Március 23-tól pedig kijárási korlátozások léptek életbe, és a lakosoknak regisztrálniuk kellett, hogy elhagyhassák az otthonukat.

  A határokat szintén márciusban zárták le, most pedig, mint mondják, olyan ponthoz érkeztek, ahol sikerült szinte teljesen elfojtani a járványt, legalábbis az első szakaszban, és elkezdhetnek lazítani az intézkedéseken.

  A héten újra megnyitottak a nem létfontosságú vállalkozások, amelyek közül sok helyen felmérik az ügyfelek tüneteit, mielőtt beléphetnének. Harry Theocharis görög turisztikai miniszter azt mondta, ez a szezon nem olyan lesz, mint a többi, de így is sokat tehetnek azért, hogy támogassák a turisztikai válallkozásokat.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!