Indiában síneken alvó munkásokat ütött el egy tehervonat

Március közepe óta Indiában emberek tízezrei próbálnak gyalog hazajutni a falujukba a nagyvárosokból, miután a koronavírus miatt az országban jellemzőek lettek a tömeges elbocsátások. Az a 19 munkás is hazafelé igyekezett, akiket Mahárástra államban ütött el egy tehervonat, miután a síneken hajtották álomra a fejüket - adja hírül a Reuters.

Hazafelé tartó munkások IndiábanForrás: AFP/Arun Sankar

A vezető megpróbálta megállítani a vonatot, miután meglátta az embereket a síneken, de akkor már késő volt. 14-en életüket vesztették, öten pedig megsérültek a balesetben. A vasúti közlekedésért felelős minisztérium vizsgálatot rendelt el.

A lezárások idejére, melyeket legutóbb május 17-ig hosszabbítottak meg, Indiában a tömegközlekedést is felfüggesztették, így a hazautazó munkavállalóknak gyakran nagy távolságokat is gyalog kell megtenniük.

A rendőrség szerint a munkások egy acélipari vállalatnál dolgoztak és a szomszédos államba, Madhya Pradeshibe próbáltak eljutni. "Egész éjjel gyalogoltak, kimerültek és elaludtak a pályán" - mondta az egyik rendőr. Az emberek a valószínűleg nem számítottak arra, hogy bármi is közlekedik ilyenkor.

A kormányt sok kritika érte a tömegközlekedés beszüntetése miatt, néhány állam kormánya a növekvő nyomás miatt különvonatokat és - buszokat szervezett a hazaigyekvő munkásoknak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek