Leállítják a tömegközlekedést hétfőtől Szlovéniában

  Az új kormány válságkezelő kabinetjének szombati döntése értelmében Szlovéniában hétfőtől leállítják a tömegközlekedést, valamint bezárják az éttermeket és a bárokat az új koronavírus terjedésének akadályozása érdekében – írja az MTI.

  Janez Jansa miniszterelnök a Twitteren közölte, hogy az országban felfüggesztenek, illetve korlátoznak minden nem szükséges tevékenységet. Minden ezzel kapcsolatos intézkedést azután vezetnek be, hogy az illetékes miniszterek kihirdetik az ezekről szóló rendeleteket. A parlament pénteken szavazott bizalmat az átmeneti koalíciós kormánynak, amely még aznap megtartotta első ülését, és megalakult a válságkezelő kabinet is.

  LjubljanaForrás: wikipédia / Készítette: Berthold Werner

  Ezt megelőzően Szlovénia szerdától megtiltotta a beutazást Olaszországból. A rendelet nem vonatkozik a szlovén állampolgárokra, továbbá csak azok léphetik át az országhatárt, akik igazolják, hogy nem fertőzöttek. Ez az igazolás nem lehet régebbi három napnál, valamint szlovén, olasz vagy angol nyelven kell íródnia. Csütörtöktől az Olaszországból érkező áruforgalmat is korlátozták. Hétfői hatállyal felfüggesztették az oktatást az óvodától a felsőoktatási intézményekig.

  Szombaton meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg, a délkelet-szlovéniai Metlika városban működő idősotthon egyik lakója volt. Szlovénia egy hét alatt lett az egyik legfertőzöttebb európai ország az egy főre jutó koronavírusos megbetegedések számát tekintve, szombaton délután 14 óráig 181 volt a fertőzöttek száma.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!