Európa lett a járvány középpontja

Mint Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet igazgatója pénteken elmondta, Európa lett a globális világjárvány középpontja. Az igazgató felhívta az egyes nemzeteket, hogy hozzanak radikális intézkedéseket a vírus terjedésének megakadályozása érdekében - adja hírül a BBC.

Münchenben üresek az éttermekForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

"Jelenleg Európában naponta több új esetet jelentenek, mint Kínában a járvány tetőzése idjén, és többet, mint a világon többi részén, ha Kínát nem számítjuk" - mondta Ghebreyesus.

Március 13-ig Európában összesen 1 211 haláleset történt, az első Franciaországban, február 15-én. A halálesetek túlnyomó többsége Olaszországban következett be, 1,016-an vesztették életüket itt. Március 12-én haltak meg eddig a legtöbben Európában, szám szerint 235-en hunytak el ezen a napon, 13 különböző európai országban.

Minden ország igyekszik megtenni a megfelelő óvintézkedéseket, ennek jegyében pedig több helyen határzárat rendeltek el: Dánia szombattól, Lengyelország vasárnaptól zárja le határait a külföldiek előtt, Csehország és Szlovákia csak azokat engedi be, akik tartózkodási engedéllyel rendelkezőket, miközben Csehország egyben meg is tiltja a legtöbbeknek, hogy elhagyják az országot. Ausztria lezárja Olaszországgal közös határait a külföldiek előtt, kivéve azokat, akik négy napon belül kiállított orvosi igazolással rendelkeznek. Ukrajnába két hétig nem léphetnek be külföldiek (a diplomaták kivételével), Magyarország pedig lezárja Ausztriával és Szlovéniával közös határait.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek