Hogyan használjuk a közösségi közlekedést járvány idején?

A Budapesti Közlekedési Központ közleményben foglalta össze a Főpolgármesteri Hivatal, az Egészségügyi Világszervezet, valamint saját javaslatait. A BKK és a fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatók az elmúlt napokban több lépést tettek a járvány megelőzése érdekében, ugyanakkor a fővárosban közlekedőket is arra kérik, hogy figyeljenek oda saját és utastársaik egészségére.

Forrás: BKK

A Főpolgármesteri Hivatal az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai alapján az alábbiak betartását kéri:
kerüljük a szem, a száj és az orr érintését, mossunk kezet minél gyakrabban, vagy használjunk rendszeresen kézfertőtlenítőszert, ha tüsszentünk vagy köhögünk, használjunk eldobható zsebkendőt, vagy a könyökhajlatunkkal takarjuk el a szánkat, lázas betegség, vagy náthás, influenzás tünetek esetén ne használjuk a közösségi közlekedést!

A BKK arra kéri ügyfeleit, hogy az Egészségügyi Világszervezet által felsorolt javaslatokat igyekezzenek utazás közben is betartani, bár a közösségi közlekedési járműveket folyamatosan takarítják, a hatékonyság érdekében utazásuk után kivétel nélkül mindig mossanak kezet, utazás közben – a biztonságot is szem előtt tartva – igyekezzenek a lehető legkevesebbszer megérinteni a különböző felületeket (például kapaszkodók, mozgólépcső elemei, utastársak stb.).

Minndig mérlegeljék, hogy tumultus esetén felszállnak-e az adott járműre, amennyiben a járművön nyitható az ablak, igyekezzenek minél többet szellőztetni, a járvány idején célszerű a mobiljegyet használni, ha abban az utas talál maga számára megfelelő terméket, a megszokotthoz képest viselkedjenek fokozottabb türelemmel a járművezetőkkel, a jegyellenőrzésben résztvevő személyekkel, illetve utastársaikkal szemben!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek