Megérkezett Olaszországba a kínai segítség

Tegnap este érkezett meg a római Fiumicino reptérre az a Sanghajból érkező Airbus A350-es, mely 9 orvost és több tonna orvosi segédeszközt szállított a mediterrán országba a koronavírus nyomán kialakult vészhelyzet kezelésére - adja hírül a La Reppublica.

Forrás: facebook.com/chineseembassyitaly

Kínából kilenc orvos érkezett a Kínai Vöröskereszt alelnökének, Yang Huichuannak és Liang Zongan professzornak a vezetésével, akinek szakterülete az újraélesztés. A szakemberek között olyan orvosok, gyermekorvosok és ápolók vannak, akik Kínában már részt vettek a vészhelyzet kezelésében. A csapatot az Olasz Vöröskereszt látja vendégül.

Ez egyébként a harmadik ilyen kínai orvoscsapat, ezelőtt Irakban és Iránban járt hasonló csoport. Az olaszok szeretnének a kínai orvosok tapasztalataiból tanulni, különös tekintettel a klinikai adatokkal és a kísérleti gyógyszerkészítményekkel kapcsolatos ismereteikre.

"Ezt nevezzük szolidaritásnak. Nem vagyunk egyedül, vannak olyan emberek a világon, akik segíteni akarnak Olaszországnak" - írta Luigi Di Maio külügyminiszter az élő Facebook-közvetítés alá, melyen a gép érkezéséről tudósítottak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek