Az Egyesült Államok utazási tilalmat vezetett be az Európából érkezőkre

Szerdán, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kihirdette a világjárványt, Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy beutazási tilalmat rendel el az Európából érkezőkre. Mint mondta, a vírus kitörésének kezdetén utazási korlátozásokat vezettek be Kínára nézve, és 50 év óta az első karantént hirdették ki. Azért, hogy ne érkezzenek újabb fertőzöttek az országba, péntek éjféltől 30 napra beutazási tilalom lép érvénybe az Európából érkezőknek - adja hírül a Travel and Leisure.

Az American Airline gépe a washingtoni Reagan National Airporton 2019 decemberében.Forrás: AFP/Daniel Slim

A korlátozások nem vonatkoznak az Egyesült Királyságra, és mentességet élveznek azok az amerikaiak, akik megfelelő vizsgálatokon esnek át. Nem léphetnek be az Államokba azok a külföldiek, akik az érkezésüket megelőző két hét alatt a schengeni térség valamelyik országában tartózkodtak: Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Izlandon, Olaszországban, Lettországban, Liechtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Máltán, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban vagy Svájcban.

A szabályozás nem vonatkozik az USA állandó lakosaira és az amerikai állampolgárok közvetlen családtagjaira.

Ami az Európába készülő amerikaiakat illeti, a CDC hármas fokozatú figyelmeztetést adott ki, vagyis azt javasolja, hogy kerüljék el azokat az utazásokat a következő országokba, ha azok nem feltétlenül szükségesek: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Monaco, San Marino és a Vatikán.

Az Egyesült Államokban eddig több mint 1300 ember fertőződött meg a koronavírussal, és világszerte legalább 126 000 esetet diagnosztizáltak - ezek közül körülbelül 81 000-et Kínában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek