Magyarországra és újabb két, közeli országba érkezett meg a koronavírus

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan beteg is van Magyarországon, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani - adja hírül az MTI. Az első két fertőzött külföldi, iráni diákok, akik a közelmúltban Iránban jártak, hogy megünnepeljék az iráni újévet a családjukkal. Egyikük saját maga jelentkezett tesztelésre, a másik érintetten pedig a jelentkező enyhe tünetek miatt végezték el a vírustesztet.

Bezárt iskola RómábanForrás: AFP/Vincenzo Pinto

Mindketten egyelőre tünetmentesek, de a szükséges eljárásnak megfelelően a Szent László Kórházba szállították őket. Az elvégzett laboratóriumi tesztek a megerősítő vizsgálatokkal együtt pozitívnak bizonyultak, de mindkét fertőzött jó állapotban van, enyhe tüneteik vannak és nem lázasak.

Jelenleg azt vizsgálják, hogy miként kapták meg a betegséget a diákok, és, hogy merre jártak Magyarországon. Ők kórházban maradnak teljes izolációban, egészen a teljes gyógyulásukig, melyet különböző orvosi kritériumok alapján állapítanak majd meg.

Nemcsak Magyarországon, hanem Szlovéniában is megjelent az új koronavírus: egy ember esetében az egészségügyi hatóságok megerősítették a fertőzöttséget. A beteg Marokkóból Olaszországon keresztül érkezett Szlovéniába, jelenleg pedig a ljubljanai kórházban van karanténban. A szlovén illetékesek most arra összpontosítanak, hogy felkutassák azokat, akik kapcsolatban álltak a fertőzött személlyel, és kiderítsék, hogy ő hol fertőződhetett meg.

Szlovéniában ez az első koronavírus-fertőzés. Két szlovén állampolgár korábban megfertőződött a Japánban tartózkodó Diamond Princess brit-amerikai üdülőhajón, de őket Japánban kezelik.
Szlovénia múlt hétfő óta fokozott készenléti állapotot vezetett be a koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. Az országban eddig 352 koronavírustesztnek lett negatív eredménye.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökön regisztrálták az első két esetet. A nyugat-balkáni ország többségében szerbek lakta országrészében egy apánál és a fiánál állapították meg a vírus jelenlétét. A férfi családját megfigyelés alá helyezték.

A fiú iskoláját lezárták, és azokat a gyerekeket is megvizsgálják, akik az utóbbi időszakban kapcsolatba kerültek a gyerekkel. A férfi Olaszországban dolgozik, ott fertőződhetett meg, és hazalátogatásakor adhatta tovább a vírust - közölték az illetékesek.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek