Újabb meglepő tények derültek ki a perui Nazca-vonalakról

A világ legnagyobb grafikai alkotásai már régóta zavarba hozzák az emberiséget. A megközelítőleg 2000 éves rajzokat körülbelül 520 négyzetkilométeres területen vésték sivatagi vörös kőzetbe. A száznál több korai szárazföldi kép között mintegy 70 növényt és állatot, továbbá geometriai mintákat alkottak meg, emellett egyenes vonalak sorozatát is láthatjuk. A rajzok leginkább a levegőből vagy a környező domboldalokról szemlélve állnak össze figurákká.

A felszínről szemlélve nem is feltételeznénk, hogy ezekből a vonalakból komplett ábrák állnak összeForrás: Brattarb/Wikipedia

 A kutatók a közelmúltban jöttek rá, hogy néhány ábrát tévesen azonosítottak. A madárképeket tanulmányozva megállapították, hogy az ábrázolt egyedek a Nazca-vonalaktól valójában távol eső helyeken éltek.

A madárábrák tanulmányozása újabb kérdéseket vetett felForrás: Paul Williams/Wikipedia

A sivatagban található 16 hatalmas madárkép közül az egyik, mely kolibri néven híresült el, valójában egy olyan erdei kolibrifajt ábrázol, mely a Nazca-vonalak környékén egyáltalán nem fordul meg – olvasható a The Vintage News cikkében.

A tudósok szerint ez egy erdei kolibrifaj, amely messze élForrás: Martin St-Amant/Wikipedia

Láthatunk továbbá egy szintén távoli tájakon élő pelikánt, valamint egy papagájt is, mely a távoli trópusi esőerdők lakója. Ezek a tények újabb kérdéseket vetettek fel. A tudósok arra következtettek, hogy a rajzokat olyan emberek alkották, akik vándorlásaik során találkozhattak ezekkel az egzotikus, távoli madarakkal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek