Újabb meglepő tények derültek ki a perui Nazca-vonalakról

  A világ legnagyobb grafikai alkotásai már régóta zavarba hozzák az emberiséget. A megközelítőleg 2000 éves rajzokat körülbelül 520 négyzetkilométeres területen vésték sivatagi vörös kőzetbe. A száznál több korai szárazföldi kép között mintegy 70 növényt és állatot, továbbá geometriai mintákat alkottak meg, emellett egyenes vonalak sorozatát is láthatjuk. A rajzok leginkább a levegőből vagy a környező domboldalokról szemlélve állnak össze figurákká.

  A felszínről szemlélve nem is feltételeznénk, hogy ezekből a vonalakból komplett ábrák állnak összeForrás: Brattarb/Wikipedia

   A kutatók a közelmúltban jöttek rá, hogy néhány ábrát tévesen azonosítottak. A madárképeket tanulmányozva megállapították, hogy az ábrázolt egyedek a Nazca-vonalaktól valójában távol eső helyeken éltek.

  A madárábrák tanulmányozása újabb kérdéseket vetett felForrás: Paul Williams/Wikipedia

  A sivatagban található 16 hatalmas madárkép közül az egyik, mely kolibri néven híresült el, valójában egy olyan erdei kolibrifajt ábrázol, mely a Nazca-vonalak környékén egyáltalán nem fordul meg – olvasható a The Vintage News cikkében.

  A tudósok szerint ez egy erdei kolibrifaj, amely messze élForrás: Martin St-Amant/Wikipedia

  Láthatunk továbbá egy szintén távoli tájakon élő pelikánt, valamint egy papagájt is, mely a távoli trópusi esőerdők lakója. Ezek a tények újabb kérdéseket vetettek fel. A tudósok arra következtettek, hogy a rajzokat olyan emberek alkották, akik vándorlásaik során találkozhattak ezekkel az egzotikus, távoli madarakkal.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!