Földrengés rázta meg Toszkánát, az emberek pánikban menekültek

Vasárnap este 4,5-ös erősségű földrengés rázta meg Toszkánát, melynek epicentruma a közigazgatásilag Firenzéhez tartozó, attól nem messze, északra található Scarperia e San Piero városában volt, és a környékbeli Mugello-völgy egészét érintette - adja hírül a La Nazione.

Utca Scarperiában - illusztrációForrás: Massimilianogalardi/commons.wikimedia.org

Bár ezen a területen nem ritkák a földmozgások, ez a legutóbbi hatalmas pánikot keltett a helyi lakosok körében: megremegtek a házak, az áruk leestek a boltok polcairól, és az emberek az utcára menekültek. Mára leállt a vasúti forgalom és bezártak a környékbeli iskolák.

Az első, 2.6-os erősségű rengést vasárnap fél9 körül lehetett érezni, ez 7 km mélyről indult, majd néhány nyugodt óra után hajnali fél4 körül ismét megmozdult a föld, és a rengés egyre erősödve elérte a 4.5-ös erősséget. Mint kiderült, ez 9 km-el a föld alattról indult. A rengések ezután több részletben egészen reggel 7-ig folytatódtak, ebben az éjszakai időszakban mintegy 70 szeizmikus eseményt rögzítettek. Szerencsére senki sem sérült meg, és komolyabb károk sem keletkeztek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek