Halálos áldozatokat is követelő földrengés volt Iránban

  Közepes erősségű földrengés volt péntek hajnalban Irán északnyugati részén. A legfrissebb hatósági jelentések szerint legkevesebb öten meghaltak.

  Több mint háromszázan megsérültek, de többségük csak a kitört pánik közepette szerzett könnyebb sérülésüket. Tizenkét embert kellett kórházba vinni.

  Gyakran vannak nagy erősségű földrengések Irán északnyugati részénForrás: Andrey VP/Shutterstock

  Az iráni állami televízió híradása szerint az epicentrum környékén harminc épület romba dőlt.

  A helyi idő szerint negyed háromkor történt, 5,9-es erősségű rengés középpontja Hasztrud várostól 50 kilométerrel északkeletre, tíz kilométeres mélységben, az örmény és az azeri határ közelében volt az amerikai földtani intézet (USGS) és a teheráni egyetem geofizikai intézetének mérése alapján egyaránt. Az első nagyobb rengést két kisebb erejű, 4,2-es és 4,4-es földmozgás követte.

  Közepes és nagy erősségű földrengések gyakran történnek Törökország keleti és Irán északnyugati részén. Iránban naponta átlagosan egy földrengést észlelnek. Két éve, 2017-ben hetes erősségű földrengés rázta meg az ország nyugati részét, több mint hatszáz ember halt meg, a sérültek száma pedig meghaladta a kilencezret.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!