Harminc év óta a legerősebb földrengés volt Albániában

    Legkevesebb hárman meghaltak és több lakóház is összeomlott a kedd hajnali albániai földrengésben, sokan rekedtek a romok alatt, a sérültek száma meghaladhatja a 150-et - írja az MTI a hatóságok közlései alapján.

    TiranaForrás: Albinfo/commons.wikimedia.org/

    Harminc év óta a legerősebb, 6,4-es földrengés rázta meg hajnali négy órakor a balkáni ország fővárosát és északnyugati részét, leginkább Durres tengerparti várost. Középpontja Tiranától 30 kilométerrel nyugatra, Thumana településnél volt, a környéken több helyről áramkimaradást jelentettek.

    "Komoly károk keletkeztek" - közölte a sajtó munkatársaival az albán védelmi minisztérium szóvivője. Az északnyugati Kurbin városban egy ember ijedtében kiugrott egy emeletes ház ablakán, és szörnyethalt.

    A szóvivő szerint a mentési munkálatokhoz katonákat is kivezényeltek. Beszámolók szerint a földmozgást a Balkán több pontján észlelték, egyebek közt az epicentrumtól csaknem 400 kilométerre lévő Boszniában, illetve a 700 kilométerre található Újvidéken, Szerbiában is. Albániában gyakoriak a földmozgások, a legutóbbit két hónapja, szeptember végén jelentették, ugyanebből a térségből.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!