Földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket, összedőlt egy szálloda

  Erős, 6,8-as földrengés rázta meg csütörtökön a Fülöp-szigetek déli részét – írja az MTI az amerikai szeizmológiai intézet (USGS) közleménye alapján. A földmozgás fészke 37 kilométerre nyugatra volt Davao városától 22 kilométeres mélységben. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

  A térségben a korábbi földrengésekben már meggyengült szerkezetű épületek dőltek össze, köztük egy szálloda is. Joseph Evangelista, Kidapawan városának polgármestere a DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az üzlethelyiségeket is magában foglaló szálloda komplexum üresen állt. Rémült emberek sok más épületből viszont pánikszerűen menekültek az utcákra. "Nagyon erős volt és hosszú ideig tartott (a földrengés). Az emberek pánikba estek" – mondta Maureen Ann Villamor tulunani alpolgármester.

  Forrás: AFP/Manman Dejeto

  Ez már a harmadik jelentős földrengés Mindanao térségében az elmúlt két hétben. Kedd reggel 6,7-es földrengés rázta meg Mindanao szigetét. Legalább nyolcan vesztették életüket és több mint háromszázan megsebesültek. Október 16-án pedig egy 6,3-as erősségű földrengésben heten meghaltak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!