Alaposan utánanéz a GVH a Bookingnak

Nem is olyan régen írtunk róla, hogy Nagy-Britanniában rászálltak a hatóságok a nagy szállásközvetítő oldalakra, mint a Booking, mert több, nem túl fair gyakorlatot is találtak az oldalakon. Most ezt a példát követve Magyarországon is vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com üzemeltetőjével szemben – írja a Hvg.hu a GVH közleményére hivatkozva.

Nálunk is az a probléma a Bookinggal, hogy miközben az ember nézegeti a szállásokat, folyton kiírja az oldal, hányan nézegetik még, illetve hányan foglalnak épp szállást, és persze már csak 1 szabad szoba maradt. A GVH szerint mindez alkalmas lehet olyan pszichés nyomásgyakorlásra, ami miatt nem tud a fogyasztó megalapozott döntést hozni, hisz siettetik.

Booking.comForrás: Booking.com

Azt is megvizsgálja a versenyhivatal, hogy a Bookingon valóban térítésmentesen lemondhatók-e a legtöbb esetben a foglalások. Megnézik azt is, nem torzítja-e a versenyt, hogy milyen szállásadók hirdetéseit emeli ki (itt külön megemlítik a Széchenyi Pihenő Kártya kiemelt feltüntetését a fizetési eszközök között).

Megjegyzi a GVH, hogy a vizsgálat még nem jelenti azt, hogy el is meszelték a Bookingot, hogy az jogsértést követett volna el. Csupán a tényeket akarják tisztázni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek