Kevesebb átveréssel működhetnek a szállásfoglaló oldalak

  Régóta jöttek a panaszok a nagy szállásfoglaló weboldalak ellen, úgy mint az Expedia, a Booking, az Agoda, a Hotels, az Ebookers és a Trivago, ezért a brit fogyasztóvédelem úgy döntött, megregulázza őket. Pontosabban önszabályozásra sikerült a szektort kényszeríteni, hogy ne verjék át a fogyasztót.

  A BBC News szerint el fogják végre árulni, mi alapján rangsorolják a helyeket (pl. tőlük származó bevétel alapján). Nem fogják állandóan pánikoltatni a vásárlót, hogy ez az utolsó esély a szabad szobára, valamint hogy milyen sokan keresnek épp rá az adott szállásra (még ha más dátumokon is). Elfelejtik azt is az oldalak, hogy a betelt szállásokat is megjelenítsék a keresési oldalon.

  .Forrás: Shutterstock/Olena Yakobchuk

  A kedvezményes ajánlatokkal is csínján bánnak majd. Nem fognak olyat kedvezményesként-akciósként eladni, ami voltaképp nem az, csak mondjuk egy alapból olcsóbb időszak (pl. a hétköznapi szobaárak sok helyen alacsonyabbak a hétvégiknél). Sokszor pedig egy átlagos szoba árát hasonlították egy luxuslakosztályéhoz.

  És az egyik legfontosabb, hogy a teljes árat fogják mutatni, foglalási díjjal és adóval együtt.  

  Lényeges információ, hogy mindez Nagy-Britanniában történt, szóval egyelőre nem érzékelik feltétlen a magyar fogyasztók, de ki tudja, hátha elterjed ez a jó szokás.

  (via G7)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!