Mangrove mocsár és tengervizes medence is épült a nyíregyházi India-házba

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban. Az élménytér műszaki átadása tavaly decemberben fejeződött be, jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése van folyamatban, három indiai orrszarvú már elfoglalhatta új helyét - tájékoztatta a nyírségi megyeszékhely önkormányzatának sajtószolgálata szerdán az MTI-t.

India sokszínűségét mutatja majd be az új látogatórész - látványtervForrás: Gav-Art Stúdió Kft.

Közleményük szerint az épületben helyet kapott egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, egy élőnövényes dekorációval, indiai motívumokkal és domborművekkel, műsziklákkal díszített terem, kialakították a páncélos rinocéroszok terráriumát, egy mangrove mocsarat és cápamedencét magában foglaló tengerparti életképet, valamint a teknősöket bemutató épületrészt.

A bemutató területén a kisebbik részt a mangrove mocsár, a nagyobbat a tengervizes medence foglalja el, de a közönség számára elérhető lesz a medence alsóbb szintje is, ahonnan akril betekintőkön keresztül lehet majd a vízalatti látványban gyönyörködni.

A beruházás részeként megépült egy többfunkciós raktár a park működésének segítésére, emellett tervben van egy afrikai madárröpde megvalósítása is. Az állatpark India-háza a tervek szerint tavasztól fogadja a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek