Erdei tanösvény épül Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Nyár elején adják át a kirándulóknak Sóstógyógyfürdő most épülő tanösvényét, amelyen a látogatók a Sóstói erdő állat- és növényvilágával ismerkedhetnek meg. A három kilométer hosszú tanösvény az erdő szélén álló Ózoon Hoteltől az erdei tornapályán keresztül a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd, séta közben a látogatók a kihelyezett tájékoztató eszközök segítségével tudhatnak meg többet Nyíregyháza legszebb természeti értékeiről - írja cikkében a Magyar Építők.

Ózoon Hotel, Nyíregyháza-SóstógyógyfürdőForrás: Ózoon Hotel

A sétaúton padokat, szalonnasütőhelyeket, esőbeállókat és erdei asztalokat telepítenek, a padok mellé hulladéktárolókat helyeznek ki. A sétány végén a Korányi Frigyes úti vasúti átjárón keresztül lehet eljutni a Blaha Lujza sétány gyalogútjához és kerékpárútjához.

SóstógyógyfürdőForrás: Travelo
Nyaralt már Sóstógyógyfürdőn?
Fogadjunk, hogy tízből kilenc olvasónk erre a kérdésre nemmel válaszol. Pedig Sóstógyógyfürdő egy valódi gyöngyszem hazánk gyógyvíztérképén. Mutatjuk, hogyan lett egy kádkabinos népfürdőből hazánk egyik legklasszabb fürdőhelye, és hogyan telepítettek köré véletlenül tölgyfaerdőt. Olvassanak tovább erre.

Ökológiai utazást is ígérnek

A tervek szerint az állatpark mellett új gyalogút is épül, a déli kerítésnél pedig új bejáratot alakítanak ki, amelyen belépve a látogatók - térítés ellenében - ökológiai utazáson vehetnek részt egy új, mintegy négy kilométer hosszú sétaúton. Az itt kihelyezett tájékoztató táblák a Föld növény- és állatvilágáról mesélnek majd. A fejlesztés része mindemellett egy új vizesblokk kialakítása, a teljes beruházás pedig várhatóan a nyár elején fejeződik be.

Ha az erdőkben nemcsak talajszinten, de a lombkoronák között is szívesen sétálnának, akkor nézzék meg gyűjtésünket itt néhány ingyenesen bejárható lombkorona tanösvényről, vagy akár a legújabbról, amit Ipolytarnócon újítottak fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek