Így hasznosítják újra a karácsonyfákat a nagymacskák

A Nyíregyházi Állatpark fontos küldetésének tartja, hogy minél változatosabbá tegye az itt élő 5000 állat életét. Egyeseknek papírdobozba rejtik az eleséget, másoknak speciális állatlabdákat adnak vagy új berendezést helyeznek a kifutójukba - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: Sóstó Zoo

Mint írják, karácsony elteltével egy kertészet felajánlott nekik feleslegesség vált fenyőfákat, amit az Állatkert kincsként fogadott, és a nagymacskák kifutóiban helyezett el.

Az állatok különféleképpen fogadták a meglepetést. Inkosi a fehér oroszlán a gyantaszagba dörgölőzött és nem engedte kölykeit a fához. Mint írták, hiába raktak be több fát, mindegyik állatnak ugyanaz kellett. A normál színű oroszlánkölykök rágcsálták azokat, míg a fekete leopárd élvezte, hogy elbújhat benne. A maláj tigrisek voltak a legaktívabbak, ők zsákmányként tekintettek a tűlevelekre, és szétszedték a fákat.

Forrás: Sóstó Zoo

Amíg a személyes látogatás nem lehetséges, az Állatpark ZOO TV-je segítségével pillanthatnak be az állatok életébe, itt lehet megnézni a nagymacskák utókarácsonyát is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek