Így hasznosítják újra a karácsonyfákat a nagymacskák

  A Nyíregyházi Állatpark fontos küldetésének tartja, hogy minél változatosabbá tegye az itt élő 5000 állat életét. Egyeseknek papírdobozba rejtik az eleséget, másoknak speciális állatlabdákat adnak vagy új berendezést helyeznek a kifutójukba - derül ki a cég sajtóközleményéből.

  Forrás: Sóstó Zoo

  Mint írják, karácsony elteltével egy kertészet felajánlott nekik feleslegesség vált fenyőfákat, amit az Állatkert kincsként fogadott, és a nagymacskák kifutóiban helyezett el.

  Az állatok különféleképpen fogadták a meglepetést. Inkosi a fehér oroszlán a gyantaszagba dörgölőzött és nem engedte kölykeit a fához. Mint írták, hiába raktak be több fát, mindegyik állatnak ugyanaz kellett. A normál színű oroszlánkölykök rágcsálták azokat, míg a fekete leopárd élvezte, hogy elbújhat benne. A maláj tigrisek voltak a legaktívabbak, ők zsákmányként tekintettek a tűlevelekre, és szétszedték a fákat.

  Forrás: Sóstó Zoo

  Amíg a személyes látogatás nem lehetséges, az Állatpark ZOO TV-je segítségével pillanthatnak be az állatok életébe, itt lehet megnézni a nagymacskák utókarácsonyát is.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek