Videó: Nézze, hogy veszik birtokba a vadak az átjárót az autópálya felett

Utah nemrégiben azzal került be a hírekbe, hogy felbukkant sivatagában egy különös monolit, de nem ez az egyetlen, figyelemre méltó tereptárgy az államban. Még 2018-ban épült ugyanis egy vadátjáró a 80-as államközi autópálya felett, melynek célja, hogy a Parleys-kanyonban élő állatok balesetmentesen kelhessenek át az úton. A vadon élő állatokért felelős hivatal a múlt héten tette közzé a videót a Facebookon, melyen az látható, hogy a hidat használtaba veszik a szarvasok, őzek, rágcsálók, ragadozók, még egy medve is felbukkan a felvételen.

"Működik!" - ujjonganak a munkatársak a posztban, megköszönve a Utahi Közlekedési Minisztériumnak és a Utahi Állami Egyetemnek, hogy idén is figyelemmel kísérték a Parleys-kanyon vadátjáróját". Hozzátették, hogy „mint látható, a felüljáró már második éve sikeresen segíti a vadak átjutását a forgalmas 80-as úton, és egyben az autósoknak is biztonságosabb így a közlekedés. Kérjük, ne menjen a felüljáró közelébe!"

Forrás: Utah Department of Transportation/youtube.com

A felüljárón sziklák és rönkök gondoskodnak arról, hogy vonzó alternatíva legyen az állatoknak, akiknek némi időre van szüksége az újdonságokhoz való alkalmazkodáshoz, így a hatóságok nem is gondolták, hogy ilyen hamar meglesz az eredménye az új építménynek - írja a cnn.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek