"Ne hagyja, hogy szarvasok nyalogassák az autóját" - figyelmeztet a nemzeti park

  A kanadai Alberta tartomány egyik hegyi városkájában, Jasperben a hatóságok táblákat helyeztek el, amelyeken arra kérik az autósokat, ne engedjék, hogy jávorszarvasok nyalogassák a kocsijukat - derül ki a cnn.com cikkéből.

  "A jávorszarvasok imádják a sót, ez az egyik legfontosabb ásványi anyag, melyre szükségük van" - mondta Steve Young, a Jasper Nemzeti Park szóvivője. "Ehhez többnyire a park sós tavaiból jutnak hozzá, de rájöttek, hogy egyszerűbben is hozzáférhetnek, és lenyalogathatják az autókról, melyekre az utakról fröccsen fel.

  Ez azonban azért veszélyes, mert a szarvasok így megszokják az autók közelségét, és már nem lesznek még annyira sem elővigyázatosak, mint most, és az több balesethez vezethet. Mint a szóvivő hozzátette, a legjobb megoldás, hogyha aki szarvast lát közeledni, az gyorsan elhajt.

  Jávorszarvasok az úton - illusztrációForrás: cp1157/pixabay.com

  Szintén fontos, hogy az emberek ne érintkezzenek a vadon élő állatokkal, kerüljék az interakciót, és maradjanak az autóban, ha véletlenül a közelükbe kerülnek, a jávorszarvasok ugyanis nem menekülnek el, inkább támadásba lendülnek, ha fenyegetve érezik magukat.

  Mint Young elmondta, az utóbbi időben csökkent a farkasállomány, és ennek következtében nőtt a jávorszarvas-populáció, így pedig az embereknek még inkább tiszteletben kell tartani az állatokat, és meghagyni nekik a területüket.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!