Vírusként terjed a videó, ahogy egy heves hattyú maszkviselésre kényszerít egy nőt

  A Twitteren közzétett felvételen az látható, amint egy nő a parkban guggolva boldogan mosolyog egy hattyúra. A hattyú azonban, mint látható, kevésbé örvend a találkozásnak, és hirtelen átnyújtja a nyakát a kettejüket elválasztó, keskeny csatorna felett. A madár elkapja a nő állán lógó kék arcmaszkot, és a helyére penderíti azt, miközben a nő a meglepettségtől a hátára gurul. A klip francia felirata: „Megmondták, hogy viseld a maszkot!" Ezt a vicces jelenetet mára csak a Twitteren több mint 25 milliószor nézték meg – írja az Evening Standard.

  Az nem derül ki, hogy hol vették filmre ezt a jelentet, de azt lehet tudni, hogy csütörtökön tették közzé, vagyis pont azon a napon, amikor Franciaországban csaknem 10 000 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, ami napi rekordot jelent a járvány kezdete óta. A szakértők az egész világon hangsúlyozzák a maszkok viseletének fontosságát.

  A hattyúk igen erősen csípnek, ha arra kerül a sor, így csak óvatosan érdemes közelíteni feléjük - illusztrációForrás: Rena Limberger/Pixabay

  Mint Catherine Noakes professzor, az Egyesült Királyság kormányának tanácsadója elmondta, a koronavírus apró cseppekben terjed amikor lélegezünk, beszélgetünk, nevetünk vagy köhögünk. Más emberek akkor fertőződhetnek meg, ha közel vannak a vírust hordozó személyhez, vagy ha hosszú ideig rosszul szellőző helyiségben tartózkodnak. „Az arcmaszk viselése megakadályozza, hogy ezek a cseppek a levegőbe kerüljenek, ezért ez az eszköz fontos védelmet jelent a vírus terjedése ellen, emellett persze nem feledkezhetünk meg a rendszeres és alapos kézmosásról, valamint a biztonságos távolság megtartásáról sem."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!