Bálna nem került még ilyen szorult helyzetbe

  A múlt héten három hosszúszárnyú bálna is betévedt a Kakadu Nemzeti Parkban található East Alligator folyóba, akik közül ketten vélhetően már szerencsésen kijutottak, egyikük azonban úgy tűnik, elakadt. A park munkatársai azóta szemmel tartják őt, és keresik a lehetőséget, hogyan tudnának neki segíteni, ha a heteken belül bekövetkező áradással nem sikerült kijutnia a tengerre - derül ki a cnn.com cikkéből.

  Hosszúszárnyú bálnaForrás: skeeze/pixabay.com

  Bár a tudósok nem tudják biztosan megmondani, mi történt, úgy vélik, hogy a bálnák egy ponton rossz irányba fordultak. A szakemberek mindenesetre a folyó torkolatától egy 20 mérföldes zónából kitiltották a hajókat. Mint mondják, tudomásuk szerint először fordul elő hasonló eset. Ugyanakkor, bár a folyó hemzseg a krokodiloktól, a bálna jelenleg nincs veszélyben.

  A park munkatársai folyamatosan konzultálnak szakértőkkel, hogy megtervezzék, szükség esetén hogyan lehet biztonságosan kijuttatni a bálnát a folyóból.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!