Apró szenzációnak nevezik a Schönbrunni Állatkert legújabb állatbébijét

  Tizennyolc év után először született koala bébi a Schönbrunni Állatkertben egy hároméves nőstény, Bunji, és a nyolcéves hím, Wiri Wiri kölykeként. A kis koala, a gondozók és az állatkert igazgatója szerint április 21-én jöhetett a világra, így még nem igazán látható, mert legalább még egy hetet az anyaállat erszényében kell növekednie.

  Bunji erszényében növekszik a koalabébiForrás: Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc

  Az igazgató azonban elmondta, hogy ha kellően odafigyel az ember, akkor lehet látni az anyaállat kidudorodó erszényét, és ha a kölyök ébren van, akkor az erszény mozgását is. Az állatkert „apró szenzációnak" tartja az új koalabébi érkezését – olvasható az ORF.at oldalán.

  A hivatalos nevén Tiergarten Schönbrunnban 2002 óra élnek koalák. Bunji 2018-ban érkezett a parkba Lisszabonból, Wirri Wirri pedig a Zoo Beauval-ból jött, 2014-ben. A párosodás időszakáig azonban mindegyikük egyedül éli a mindennapjait. Mivel a koala nőstények 35 napig vemhesek, a gondozók arra következtetnek, hogy a párosodás valamikor március közepén történhetett.

  Hogy Bunjinak kölyke van, az abból is látszik, mondta az igazgató, hogy a napi négy adag eukaliptusza helyett öt adagot igényel. Amire szüksége is van, hiszen

  a kölyök még olyan picike mint egy babszem, csupasz, vak és még nem is hall.

  Addig, amíg teljes biztonságban és kifejlődve elő nem tud jönni anyja erszényéből, senki nem láthatja a kis koalát, és a vírushelyzet miatt a koala kifutót is elkerítették az állatkertben. Még egy mozgásérzékelőt is telepítettek a kifutó köré, mely a kellő távolság betartására figyelmeztet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!