Szabadon engedték a megmentett hét süntestvért

  Aranyos, happy enddel végződő hírre bukkantunk a Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue Facebook oldalán. Július végén érkezett hozzájuk a Bükki Nemzeti Park őrszolgálatától hét kis sünike, akiknek az anyjuk elpusztult. A szerencsétlenül járt, igen rossz állapotban lévő sünikék nem tágítottak halott anyjuk mellől, hanem a már bomló tetem mellett sírdogáltak. Szerencséjükre rájuk találtak. 

  A hét süntestvér az alapos gondoskodásnak köszönhetően visszanyerte az egészségét és a szabadságátForrás: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue/Facebook

  A mentett sünik Csukás István emlékére, a költő Sün Balázs című meséjének főszereplőiről kapták a nevüket. Igy lettek ők Sün Aladár, Sün Piroska, Sün Adorján, Sün Dorottya, Sün Demeter, Sün Tihamér és a legkisebb, Sün Balázs. Az eltelt hetek során a kis tüskések háromszorosára nőttek, és vele együtt az étvágyuk is. Egy ideig az egyesület tagjai gondoskodtak róluk. A hét tesó jól van, így most már szabadon is engdték őket. Nézzék csak!

  Vigyázzatok magatokra sünikék!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!