Veszprémben hamarosan a meséké lesz a főszerep

  A veszprémiek ismét megrendezik a Benedek Elek születésnapjához, valamint a Népmese Napjához közeli időpontra eső Mesefesztivált, ahol minden a meséről, a mese világáról szól. Többek között bábelőadások, gyerekkoncertek és egyéb kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, az óvodásoknak és kisiskolásoknak külön játszóházakkal készülnek a programsorozat rendezői szeptember 18. és 20. között – olvasható a fesztivalportal.hu weboldalon.

  Több bábelőadás is várja a nézőket, ingyen - illusztrációForrás: mainblick/Pixabay

  A XVII. Mesefesztiválon saját és vendégprodukciók mellett az Emeld a magasba nevet viselő építkezős játéktér, valamint a mesterségeket bemutató Györgydeák György utca is várja az érdeklődőket. A fesztivál első napján a Mimó és Csipek az erdőben című, környezetvédelmi témájú előadást láthatják a nézők az Európalánta budapesti társulat előadásában. Óriás mesék címmel Erdei Gergő gólyalábas bábszínész előadását hallgathatják meg, ezután Voltegyszer egy.. címmel Érsek-Csanádi Gyöngyi, Perdül címmel Góbi Rita, Horgászni tilos címmel a Tintaló Társulás produkcióját láthatják a nézők.

  Szombaton Egy kupac kifli címmel a szatmárnémeti Brighella Bábszínház, majd A buták versenye címmel a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház előadását nézhetik meg, majd a Pici bonbon című babaszínházi előadás kerül színpadra, valamint Vastag Richárd néptáncos gyermek-táncházához is lehet csatlakozni.

  Vasárnap Sárkányölő Sebestyén címmel a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös produkciója látható, ezt követően Zsonglőrök a porondon címmel a Tűzmadarak lépnek színpadra. Az előadásokat a Hangvilla előtti téren tartják, az esőhelyszín a Hangvilla kamaraterme. A részvétel a fesztiválon ingyenes, de regisztrációhoz kötött – írja az MTI. Mindenkit várnak, aki szeretne kalandozni a mesék világában.   Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!