Úgy tűnik, a koronavírus végleg elüldözte a királynőt Londonból

II. Erzsébet királynő elköltözik a Buckingham-palotából, és a Windsori kastély lesz az új otthona. Őfelsége ez év márciusában költözött Windsorba, amikor kitört a járvány, és most belső források szerint az lesz az elsődleges lakóhelye is. Állítólag ebben az évben már egyáltalán nem tér vissza a Buckingham-palotába, sőt, az is meglehet, hogy soha többet – írja a Daily Star.

Elképzelhető, hogy többet már nem láthatják II. Erzsébetet LondonbanForrás: Julian Calder for Governor-General of New Zealand/Wikipedia

A 94 éves királynő és a 99 éves Fülöp herceg a járvány által leginkább veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, ezért még a járvány kitörésekor úgy döntöttek, hogy elhagyják a veszély epicentrumát. A királynő jelenleg Balmoralban élvezi a hagyományos nyári szünetét, de valószínűleg a nyaralás végeztével sem tér majd vissza a Buckingham-palotába. Ehelyett Windsorba utazik, és egészen addig fog ott lakni, amíg nem ítéli biztonságosnak a fővárost – adta hírül egy királynőhöz közeli forrás.

Ez lehet a leghosszabb időt, melyet a királynő a Buckingham-palotától távol tölt a 68 éves uralkodása alatt.

Az uralkodó ugyanakkor nem zárja ki, hogy röpke kirándulásokra Londonba utaznak majd, de csak akkor, ha a Covid-19 fenyegetése lecseng. Andrew Morton királyi életrajzíró szerint a királynő valószínűleg már nem fog tudni visszatérni rendes feladataihoz. "Rendkívül szomorú, de nem látom, hogy a királynő hogyan tudná folytatni a szokásos munkáját" – mondta a The Sunnak még májusban.

A koronavírus nem tűnik el egyhamar, és hónapokig, vagy akár évekig is velünk lesz. Túlságosan kockázatos lenne, ha a királynő rendszeresen találkozna az emberekkel."

A hírek szerint az uralkodó mélységesen letört amiatt, hogy esetleg soha többé nem élhet a palotában. "Arról szólnak a pletykák, hogy a királynő és Fülöp herceg soha nem többé nem térhetnek vissza a Buckingham-palotába az életkoruk és az egészségi állapotuk miatt. Ha így lesz, akkor a jövőben Vilmos és Katalin laknak majd ott" – mondta Kate Thornton, a True Royalty TV-től a közelmúltban. Dan Wootton, a The Sun ügyvezető szerkesztője hozzátette: "Különösen fájdalmas ez a királynő számára életének késői éveiben, amikor folytatni akarta a munkáját" – mondta a True Royalty TV-nek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek