Magával ragadó felvétel készült az ugrálva vonuló delfinekről

  A Dapt Dolphin & Whale Watching Safari különleges videót rögzített, melyen több száz delfin vonulása látható, a Los Angeles-i Dana Point partjainál - derül ki a Travel and Leisure híréből.

  A kép illusztrációForrás: skeeze/pixabay.com

  Nem pontosan ismert, mi okozta a delfinrohamot, talán ragadozó, például orka elől menekültek, vagy maguk kerestek élelmet, esetleg egy másik delfincsoporttal találkoztak. Az ugrálás a leggyorsabb módja a delfinek haladásának, mert a levegőben kisebb a közegellenállás, mint a vízben. A felvételen látható, ahogy bébidelfinek is ugrálnak az anyjuk mellett.

  Dél-Kaliforniát a világ legjobb delfinmegfigyelő helyei között tartják számon, és ez a világ delfinek által legsűrűbben lakott területe. A környéken körülbelül 450 000 delfin található, Dana Pointnál pedig akár tízezres nagyságrendű csordák is megfigyelhetők.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!