Új kis vörös macskamedvét és egzotikus lepkefajokat láthatunk az Állatkertben

  Már a nagyközönség is láthatja a nemrégiben az Állatkertbe érkezett kis pandát, vagyis vörös macskamedvét. A fiatal hím – tisztes nevén Bendegúz – nemrég múlt egy éves és egy német állatkertből érkezett Budapestre, hogy az Auróra nevű nőstény társa legyen - derül ki az Állatkert honlapjáról.

  Forrás: Bagosi Zoltan/zoobudapest,com

  Bendegúz és Auróra már együtt vannak, érdemes lesz az elkövetkező hetekben-hónapokban megfigyelni, hogyan barátkoznak majd meg egymással. A kis pandák (Ailurus fulgens) Ázsiában, a Himalája mérsékelt éghajlatú erdeiben őshonosak. Vadonbeli állományuk fogyatkozóban van, épp ezért a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) is a „sebezhető" kategóriába sorolja a fajt fenyegetettségének mértéke alapján.

  A hétvégén megnyitott a Lepkekert is, ahol 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyedében gyönyörködhetnek a látogatók, méghozzá testközelből, hiszen a szó szoros értelemben a színpompás lepkék között sétálhatnak.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!