A fánkok szerelmesei biztos, hogy Bécsbe látogatnak a hétvégén

Multikulturális gasztronómiai rendezvénysorozat startol el a hétvégén Bécsben. A július 11-12-ig zajló programokat egy fánkfesztivál nyitja meg a 2. kerületi Der Garten-ben. Vasárnap, a fesztivállal egy napon, egy gasztro piac is várja az érdeklődőket.

Finomabbnál-finomabb fánkokat lehet kóstolgatni - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Kamil Macniak

Világkörüli ízkalandra hívják a fánkok szerelmeseit a bécsi fánkfesztivál szervezői: Amerikától Európán át Ázsiáig ismertetik meg a fánkok ízvilágát. Különlegességként a magyar lángos is megjelenik a kínálatban. A finom falatokat kézműves sörökkel és szörpökkel lehet majd leöblíteni.

A rendezvény mindkét nap reggel 10 órától este 10 óráig tart majd.  

A fánkfesztivállal egyidőben július 12-én elindul a nyár folyamán minden héten megrendezendő gasztro piac is, mely szintén a Der Garten-ben kap helyet vasárnaponként 8-14 óráig. A gasztro piac nem csak egy termelői piac lesz, hanem egy kulturális platform is egyben, ahol az osztrák kistermelők sokszínű kínálatával az egészséges étkezésre is odafigyelnek a szervezők – áll az ORF hírében.

A tervek szerint a nyáron kéthetente kerül majd sor egy nagyobb fesztiválra a bécsi Der Gartenben, melyen a szervezők a környező országok gasztro „gurujait" hozzák össze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek