Hatalmas örömmel üdvözölték a pusztító bozóttüzek óta elsőként született koalabébit

Az Ausztrál Vadvédelmi Központ állatorvosai kitörő örömmel fogadták az első koalabébi világrajöttét, aki azóta született, hogy a hatalmas tűzvész elpusztította az ország bozótos területeinek jelentős részét. Az ausztrál Új-Dél-Walesben, Somersbyben lévő hüllőpark gondozói úgy döntöttek, hogy a koalabébinek az Ash, azaz a Hamu nevet adják az elpusztult koalák tiszteletére – írja az Evening Standard.

Hihetetlenül édes Ash, akit kitörő örömmel fogadtak az állatorvosok a hüllőparkbanForrás: Australian Reptile Park/Facebook

A koalabébiket Ausztráliában koala Joey-nak nevezik, az új kis jövevény pedig azért lett Ash, hogy nevével azokra a koalatrásakra emlékezzenek, akik 2019. novembere és ez év februárja között a hatalmas földterületen tomboló tüzekben elpusztultak. A tüzek ezen időszak alatt a park közelében lévő koalapopuláció 85 százalékát kiirtották, és társaik ezrei pusztultak el Victoria és Dél-Ausztrália területein is. Emiatt sajnos fennáll a veszélye annak, hogy ezentúl a koalákat a veszélyeztetett állatfajok közé sorolják Ausztrália területein, a világ egyetlen országában, ahol őshonos koalapopulációk élnek.

Hihetetlen pillanat volt, amikor Asht megláttam, ahogy először kidugta a fejét az anyja erszényéből. Ash születése reményt ad nekünk, hogy egy újabb, sikeres tenyészidőszak elé nézünk

– mesélte Dan Rumsey, állatkerti gondozó. 

Ash, a koala Joey mindenkinek reményt ad, a gondozóknak és az ausztráloknak is, hogy a koalák száma ismét emelkedni fog!

Egy nőstény koala általában évente egy kölyköt szül, bár sokak 2-3 évig egyáltalán nem szaporodnak. A szakértők beszámoltak arról, hogy a tűzvész miatti stressz és a lakóhelyeik megsemmisülése is arra késztetheti a nőstény koalákat, hogy szüneteltessék a szaporodást.

A régió koalahalálozásainak kivizsgálásáért felelős NSW tisztviselő, Cate Faerhmann azt mondta, hogy az általa látott adatoknak fel kell hívniuk a kormányuk figyelmét arra, hogy megszüntessék a koalák élőhelyét fenyegető veszélyeket, ideértve a fakitermelést és a fejlesztést a kulcsfontosságú területeken. Hozzátette: "Olyan sok fenyegetés éri őket, hogy ha meg akarjuk állítani ennek a csodálatos állatnak a kihalását, akkor valóban prioritást kell élvezniük az élőhelyeik biztosításában és védelmében."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek